fas

Event Color
  • Yellow New (#D7BA36)

Öğretim Üyemiz Dr. Taner Can TÜBİTAK Projesi Ekibinde

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Taner Can’ın araştırmacı olarak yer aldığı proje, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Sosyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gülçin Con Wright, Şirin Tekeli Araştırma Teşvik Ödülü'nü Kazandı

SU Gender (Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi) tarafından 5 Aralık 2020'de düzenlenen, "Şirin Tekeli Ödülleri" sahiplerini buldu. Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Con Wright'ın, "Understanding the Experiences of Women as Grandmothers in Later Life in Turkey” başlıklı araştırma önerisi "Araştırma Teşvik Ödülü"ne layık görüldü.

2020 Ödülleri Hakkında Bianet'te yayınlanan yazı için: https://m.bianet.org/bianet/toplumsal-cinsiyet/235539-sirin-tekeli-kadinlari-cesaretlendirmeye-devam-ediyor

Türkiye'de Mülteciler ve Toplumsal Kabul Çalıştayı

TÜRKİYE'DE MÜLTECİLER VE TOPLUMSAL KABUL ÇALIŞTAYI TEDÜ'DE GERÇEKLEŞTİ

TED Üniversitesi, Dünya Evimiz Uluslararası Dayanışma Derneği ve Friedrich Ebert Vakfı iş birliğinde düzenlenen, uluslararası göç ve birlikte yaşam deneyimlerini konu edinen “Türkiye’de Mülteciler ve Toplumsal Kabul Çalıştayı” 23-24 Şubat 2019 tarihlerinde TED Üniversitesi'nde düzenlendi.

Sosyal Psikoloji Seminerleri: Cinsiyet Temelli Önyargı ve Ayrımcılığın Sosyal Psikolojik Temelleri

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ - SOSYAL PSİKOLOJİ SEMİNERLERİ: “CİNSİYET TEMELLİ ÖNYARGI VE AYRIMCILIĞIN SOSYAL PSİKOLOJİK TEMELLERİ”

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen Sosyal Psikoloji Seminerleri kapsamında; Sn. Dr. Gülden Sayılan, "Cinsiyet Temelli Önyargı ve Ayrımcılığın Sosyal Psikolojik Temelleri" konusuyla TEDÜ’lülerle bir araya gelecek.

Tarih: 25 Aralık 2019, Çarşamba
Saat: 17:00
Yer: K084 Erdoğan Bayraktar Amfisi

1. Ankara Travma Sempozyumu TEDÜ'de!

Türk Psikologlar Derneği 1. Ankara Travma Sempozyumu, “Travmanın Sonrası: Dayanıklılık, Başaçıkma, Büyüme” temasıyla, TPD Ankara Travma, Afet ve Kriz Birimi ve TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü işbirliğinde 19-20 Ekim2019 tarihlerinde TED Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

TEDÜ Psikoloji Bölümü Yaz Stajı Başvuruları Başladı!

TED ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

UYGULAMALI PSİKOLOJİ BİRİMİ VE ARAŞTIRMA LABORATUVARI

YAZ STAJI

8-26 Temmuz 2019

TEDUPSY Yaz Stajı, klinik psikoloji alanına ilgi duyan lisans öğrencilerine yönelik olarak tasarlanmış 3 haftalık bir programdır. Staj kapsamında psikoloji lisans öğrencileri kuramsal bilgi, uygulama ve araştırma bilgi ve becerilerini geliştirmek üzere aşağıdaki etkinliklere katılabileceklerdir:

Hayatım Şiir Çevirmekle Nihayet Ömür

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanımız Prof. Dr. Yusuf Eradam, Atılım Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'nün düzenlediği ve 28 Mart 2019, Perşembe günü, saat 10.30’da yapılacak söyleşide "Hayatım Şiir Çevirmekle Nihayet Ömür" başlıklı konuşmasını yapacak.

"Ömrüm: Şiir Oku, Şiir Yaz, Şiir Çevir, Şiire Dön"

Çankaya Üniversitesi, Dünya Şiir Günü’nü İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanımız, Şair Prof. Dr. Yusuf Eradam ile kutladı. Eradam, 21 Mart 2019 Perşembe günü Çankaya Üni. Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikte (Kırmızı Salon) “Ömrüm: Şiir Oku, Şiir Yaz, Şiir Çevir, Şiire Dön” başlıklı bir konuşma yaptı.

Abone ol fas